Arnhems Trompetterkorps verder als ATK Brass!

 

Met trots presenteren de muzikanten van het Arnhems Trompetterkorps de nieuwe formule waarmee zij zich zullen presenteren aan het publiek: ATK Brass.

 

De huidige groep muzikanten wil dolgraag met elkaar muziek blijven maken en daardoor is het plan ontstaan om het over een andere boeg te gooien. Dat betekent loslaten van het vertrouwde marcheren en een show, maar nieuwe mogelijkheden aanboren in de vernieuwde samenstelling. Dat er op een mooie dag weer een drumfanfare zal zijn is beslist een wens.

 

Er is bewust voor gekozen om de vertrouwde afkorting ‘ATK’ te blijven gebruiken. De toevoeging Brass komt voort uit de warme koperkleur van de blaasinstrumenten. ATK Brass, een nieuw concept, kleurrijke en verrassende muziek met de vertrouwde kwaliteit zoals je dat van het Arnhems Trompetterkorps kent en mag verwachten.

 

Op zaterdag 14 januari zijn zowel de nieuwe website als ook de Facebookpagina online gegaan. De première van ATK Brass zal zijn op Koningsdag tijdens diverse festiviteiten in Arnhem.

Om geïnteresseerden al eerder kennis te laten maken met de nieuwe formule is er een try-out gepland op vrijdag 7 april in muziekgebouw Quattro Musica.  

  

De muzikanten hebben zich een aantal doelen gesteld waaronder het maken en spelen van kwalitatief hoogwaardige herkenbare muziek. Maar het grootste doel is toch wel het plezier dat je met elkaar hebt als je muziek maakt!

Volg alle ontwikkelingen via de website www.atkbrass.nl en Facebookpagina en maak kennis met ATK Brass!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 december: Dickens in de Liemers.

Optreden van 16.30 tot 17.15

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/c40.0.200.200/p200x200/11046235_605586686243199_3024734278523337396_n.png?oh=705cc913f21254337316658a88c03a09&oe=58F2E4AC

11 december: Dickens Festival Velp.

Optreden van 12.00 tot 14.00 in de OLV Visitatie

aan de Emmastraat 18.

17 december: Winterfair Duiven,

Winkelcentrum Elshofpassage.

Optreden van 14.30 tot 16.00 uur

17 december: Herdertjestocht in de wijk Sint Marten en Klarendal.

Optreden van 18.00 uur tot 19.30 uur nabij café Atlanta aan het Staringplein.

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p200x200/14907561_372613699737711_6588398468610314062_n.jpg?oh=55c1100e9db5c4a3f1345abb84a7903d&oe=58C4592B

18 december: Sonsbeek Kerstmarkt.

Optreden van 11.30 uur tot 13.30 uur.

18 december: Grootste Kerstmarkt van het Oosten in de binnenstad van Arnhem.

Optreden van 14.30 tot 16.30 op twee locaties in de stad.

 

 

 

Drummers Do It With Perfect Rhythm

Ben jij, of ken jij, de slagwerker die uitdaging zoekt en als slagwerker nog heel veel wil leren? 
Ben jij, of ken jij, de slagwerker die met groot gemak ook de lastige roffeltjes weg kan slaan? 
Dan ben jij de perfecte aanvulling op ons team!  Music made in [Arnhem]

 

7 en 8 mei waren wij erbij, Giro Arnhem

Zaterdag en zondag waren wij te zien en horen bij het informatiecentrum van de Giro Gelderland aan de Koningstraat,

bij Max Brothers nabij de blauwe golven en op het Gelerijdersplein.

Naast de speciaal voor de Giro gecomponeerde Giro Gelderland mars werd het publiek getrakteerd op swingende en gezellige muziek

 

   

   

 

 

Eerste repetitie Combinatieband Arnhem een feit!

 

Ruim 50 enthousiaste muzikanten hebben vrijdag 15 april jongsleden met elkaar de eerste repetitie beleefd van de Combinatieband Arnhem.

 

De Combinatieband is een gelegenheidsorkest van Arnhemse verenigingen bestaande uit de Majorettepeloton Parade Girls, Showband Mystique, StageBand Mysique en het Arnhems Trompetterkorps.

In de periode van zes tot en met negen juli zal de Combinatieband in totaal maar liefst acht gezamenlijke optredens verzorgen tijdens Taptoe Arnhem, ofwel Arnhem Tattoo. 

Ook is de Combinatieband te zien tijden de streetparade op zaterdagmiddag 9 juli in de binnenstad van Arnhem.

Tijdens de taptoe vertegenwoordigen deze muziekkorpsen de Arnhemse Marchingbands en zullen zij te zien zijn in een deelnemersveld bestaande uit (militaire)korpsen uit de hele wereld waaronder Oostenrijk, Wit Rusland, Abu Dhabi, Moldavië en Italië.

 

In de komende maanden zullen de korpsen met grote regelmaat met elkaar repeteren. De gezamenlijk te spelen werken zijn onder andere Rolling in the Deep, waarop de Parade Girls hun show zullen laten zien, daarnaast zullen Victory Day en Alliance of the Free ten gehore worden gebracht.

Wat vrijdagavond in het bijzonder opviel was het enthousiasme, de gretigheid en de gedrevenheid van deze groep muzikanten. Haast nog opvallender is de grote groep tieners en jongvolwassenen die met enorme passie hun instrument bespelen.

Het is te zien dat iedereen er zin in heeft en dat ze erop gebrand zijn een prestatie van formaat neer te zetten waar Arnhem trots op kan zijn.

Wil je komen kijken bij de gezamenlijke repetities of bij een van de individuele korpsen, kijk dan op de Websites en Facebookpagina’s.

Om jou te herkennen en te kunnen verwelkomen als gast tijdens de druk bezochte korpsrepetities,

mail dan even naar: bestuur@showbandmystique.nl of info@arnhemstrompetterkorps.nl    

 

Music made in [Arnhem]

 

Foto: Kelvin Jansen, Showband Mystique

Tekst René Verkade, Arnhems Trompetterkorps

 

 

 

Arnhems Trompetterkorps hét podium voor ambitieuze studenten in Arnhem, Nijmegen, Gelderland.

 

Maak van je studententijd een onvergetelijke tijd en maak je ambities waar

 

Het Arnhems Trompetterkorps (ATK) is vanaf 1 maart dit jaar nieuwe partner van Studentenkaart Arnhem (SKA) en biedt hiermee aan ruim 31.000 studenten het podium voor muziek, ontwikkeling, ontspanning, maar vooral plezier in je vrije tijd naast je studie.

De vereniging richt zich sterk op verbinding met de stad, de inwoners en studenten en is aangehaakt bij de citymarketingcampagne Made in [Arnhem]. Op verzoek van het korps is de slogan ‘Music made in [Arnhem] ontwikkeld en opgenomen in de bestaande reeks.

 

Als student in Arnhem en/of Nijmegen heb je een hoog ambitieniveau en jouw ambitie zou weleens heel goed kunnen aansluiten op die van het korps. De ambitie van het korps is groot en zo heeft de huidige groep muzikanten de voorbereidingen op jouw komst al getroffen want ze maken muziek in de hoogst haalbare divisie. 

 

Arnhems Trompetterkorps + Studentenkaart Arnhem = hét Arnhems Studentenkorps

Zouden we de bundeling van krachten in een wiskundige formule uitdrukken dan zou deze er wat ons betreft zo uitzien: ATK2+SKA²=ASK!

Het ASK heeft jou veel te bieden want de eerste twee maanden betaal je geen contributie, je krijgt een instrument in bruikleen, onderwijs van onze conservatorium afgestudeerde dirigent, veel plezier én zeker niet onbelangrijk, een geweldige ‘derde helft’ aan de bar.

 

Een beknopt overzicht van het programma en de ambities van het Arnhems Trompetterkorps:

·         KIKA taptoe, april 2016

·         Muzikale bijdrage Giro d’Italia, mei 2016

·         Arnhem Tattoo, 6 optredens tijdens dit groots opgezette evenement, juli 2016

·         Marchcontest in november 2016 met als ultieme doel deelname aan het;

·         Wereld Muziekconcours Kerkrade, juli 2017

 

Ontbreekt er nog iets of zijn er onduidelijkheden: just ASK!

Maak samen met het Arnhems Trompetterkorps jouw studententijd tot een onvergetelijke studententijd.

Het Arnhems Trompetterkorps [haakt] aan!

We haken aan bij de city marketingcampagne Made in [Arnhem]. Speciaal voor het Arnhems Trompetterkorps is de slogan 'Music made in [Arnhem]' door het betreffende campagneteam aangemaakt. De komende maanden zullen we actief dit beeldmerk uitdragen voor verdere naamsbekendheid en het enthousiasmeren van Arnhemmers voor ons korps.
Direct na de opening van het prachtige Station Arnhem Centraal is een groep muzikanten voor een fotoshoot naar deze locatie afgereisd. Deze foto's vormen de basis voor een stoere, eigenzinnige en speelse campagne. Arnhem is er voor het Arnhems Trompetterkorps, het Arnhems Trompetterkorps is van Arnhem.
Wij zijn klaar voor de start!!

 

MusicKids, een prachtige aanvulling voor het Arnhems Trompetterkorps.

Het Kinder Kunsmake Festival in de Arnhemse wijk Presikhaaf had in mei dit jaar de primeur. Hier startte de campagne om kinderen enthousiast te maken voor slagwerk en blaasmuziek.

 

Vette pret @ MusicKids

De realisatie van MusicKids is een feit! Na de zogenoemde kick-off volgden nog drie jeugdevenementen waar kinderen naar hartenlust instrumenten konden uitproberen. Vooral de sousafoon was een schot in de roos want alle kinderen kregen geluid uit machtig grote instrument.

Dat de MusicKids vette pret hebben tijdens hun lessen is goed te zien op de foto. Naast serieus leren is er veel ruimte voor plezier en het enthousiasme is dan ook groot. Bij het maken van de foto vertelden ze graag wel minstens 10, nee 20, nee…maar liefst 50 extra kids te willen hebben om muziek mee te maken zodat ze met elkaar een jeugdkorps kunnen vormen. Voldoende reden om door te gaan met de activiteiten voor het enthousiasmeren van de kinderen uit de omgeving.

 

Ambities van het korps

Een grote groep MusicKids is natuurlijk één van de ambities. Met de realisatie van een andere ambitie, namelijk deelname aan het WMC 2017, is in november vorig jaar gestart.

Voor het eerst in lange tijd werd deelgenomen aan een KNMO concours waar het korps promoveerde van de tweede naar de eerste divisie. Het behaalde aantal punten vormde het startbewijs voor deelname aan het NK begin dit jaar waar het kampioenschap in de wacht werd gesleept.

Trots maar met beide benen op de vloer wordt serieus verder gewerkt aan de muzikale ontwikkeling van de individuele muzikant en de groep als geheel.

Velen zal het niet ontgaan zijn dat het Arnhems Trompetterkorps de afgelopen jaren in kwantiteit enigszins heeft ingeboet. Echter, de behaalde resultaten tot nu toe sterkt de overtuiging dat het haalbaar is om te groeien en de ambitie voor deelname aan het WMC te realiseren.

De groep muzikanten is enthousiast en repeteert iedere week onder leiding van dirigent Marcus Kerpershoek met veel plezier onder andere aan marsmuziek, de themashow Say Cheese en de huidige galashow.

De plannen voor het komende jaar zijn de uitvoering van zowel thema- als galashow, het leggen van de basis voor een nieuwe galashow, deelname aan een concours en niet in het minst het voeren van een daverende campagne voor het werven van veel nieuwe muzikanten.

Voor informatie kan je terecht op de Facebookpagina en website van het korps: www.arnhemstrompetterkorps.nl  

 

Tim zoekt collega met lef!

 

 

Sinds ruim een jaar is Tim met veel plezier de tamboer maître van het Arnhems Trompetterkorps maar de 24uurseconomie maakt dat hij een collega zoekt.
Dus daarom een oproep aan jonge ambitieuze mensen om te solliciteren naar deze plek. Lef heb je nodig want het Arnhems Trompetterkorps timmert stevig aan de weg om weer een groot korps te zijn en in 2017 deel te nemen aan het WMC.
Jouw rol is het invullen van de taken als leider van de band op de dag...en dat Tim moet werken. Als hij er wel is zou het prachtig zijn als je een van de secties in het korps versterkt.
Richt je reactie met hierin jouw motivatie én je muzikale cv voor 27 september 2015 aan:
info@arnhemstrompetterkorps.nl
(bron foto: Frank Vergoossen Media Producties)

 

Arnhems Trompetterkorps met Power aanwezig bij Flower Parade Rijnsburg en op t.v. bij MAX

 

(bron Leidsch Dagblad)

 

De jaarlijks terugkerende bloemenshow met 72 praalwagens, waarop in totaal maar liefst 300.000 ingestoken bloemen zijn verwerkt, werd afgelopen zaterdag voor de 70e keer in Rijnsburg en omgeving gehouden.

Voor het Arnhems Trompetterkorps was dit de tweede keer in korte tijd dat zij haar muzikale bijdrage mocht leveren aan dit groots opgezette evenement. Ruim 250.000 toeschouwers hebben de stoet, met het thema ‘Sound of Flowers’ aan zich voorbij zien trekken.

Onder de stralende zon leverde het Arnhemse korps een prestatie van formaat. Strak qua discipline en muzikaal krachtig presenteerde de muzikanten zich aan het Rijnsburgse publiek.

Halverwege de Parade stonden de camera’s van omroep MAX opgesteld en met de pittige mars Bravura is ‘the Arnhem Sound between Flowers’ op beeld vastgelegd.

In de avond stond de plaatselijke taptoe op het programma waar het Arnhems Trompetterkorps en Drum en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt hun gezamenlijke themashow ‘Say Cheese’ ten uitvoer brachten. Voor de derde keer dit jaar traden de samenwerkende korpsen met deze show op en met een swingende versie van Tulpen uit Amsterdam kregen ze bij de opmars direct het publiek enthousiast. Luidkeels werden de oer Hollandse en super gezellige liedjes meegezongen kregen de twee figurerende Frau Antjes de handjes flink op elkaar.

De complimenten waren niet van de lucht en een citaat van een toeschouwer na afloop: ‘jullie hebben de show echt gestolen!’. Hier past alleen maar trots op een geleverde prestatie.

Meer weten over de korpsen? Bezoek de Facebookpagina en de website: www.arnhemstrompetterkorps.nl

                                                                                                    

Music Kids programma met groot enthousiasme van start

 

 

 In een zonovergoten park Presikhaaf startte op 27 mei het Arnhems Trompetterkorps Music Kids project. Decor hiervoor was het Kinder Kunsmake! Festival waar bijzonder veel kinderen naar hartenlust de trommels en koperinstrumenten hebben uitgeprobeerd. Voor wie het langst op de sousafoon kon blazen werd er een prijs uitgeloofd en geloof het of niet, echt álle kinderen kregen geluid uit dit grote instrument.

De gelukkige winnaar was David en hij heeft zijn prijs op 6 juni in ontvangst genomen tijdens de ‘Waanzinnige kennismakingsmiddag’ in muziekgebouw Quattro Musica aan de Honigkamp waar Steven de prijs kreeg als beste slagwerker!

Bij de organisatie van de kennismakingsmiddag op 6 juni was niets aan het toeval overgelaten. Zo werden de media geïnformeerd, flyers uitgedeeld, de brug naar het clubhuis en het terrein versierd, en een spandoek geplaatst met de uitnodiging om mee te komen doen. Er waren workshops met effectinstrumenten, koperinstrumenten zoals trompet, bariton en hoorn maar ook kon je trommelen en leren marcheren. Als beloning en om je uit te leven was er een springkussen en kon je genieten van spekkies, ranja en een suikerspin. 

Doel van het project is kinderen enthousiast te maken voor korpsmuziek en dat moet leiden tot de oprichting van een heus jeugdkorps. 

Als je wilt weten wat pannenkoeken en trommelen met elkaar te maken hebben, een koperinstrument met botjes óf wat een pBone is, kijk op de website en kom de 5 gratis proeflessen volgen!

Informatie en foto’s van Music Kids: www.arnhemstrompetterkorps.nl

 

Alvorens het taptoe terrein te verlaten bedankten de muzikanten het publiek door enthousiast met pet en zakdoek naar hen te zwaaien, waarna de Radetzkymars werd ingezet en daarmee was de première van themashow Say Cheese een feit.
Complimenten waren niet van de lucht en de aanwezige Canadezen spraken lovende woorden zoals 'you were amazing', en 'fabulous'.
Na een prachtige finale met hierin zowel het Canadese als het Nederlandse volkslied keerden de samenwerkende korpsen A tot en met Z huiswaarts. En nu: weer met beide klompen op de vloer en werken aan perfectionering van de show en op naar de volgende taptoes

Alvorens het taptoe terrein te verlaten bedankten de muzikanten het publiek door enthousiast met pet en zakdoek naar hen te zwaaien, waarna de Radetzkymars werd ingezet en daarmee was de première van themashow Say Cheese een feit.
Complimenten waren niet van de lucht en de aanwezige Canadezen spraken lovende woorden zoals 'you were amazing', en 'fabulous'.
Na een prachtige finale met hierin zowel het Canadese als het Nederlandse volkslied keerden de samenwerkende korpsen A tot en met Z huiswaarts. En nu: weer met beide klompen op de vloer en werken aan perfectionering van de show en op naar de volgende taptoes.

Open repetitie van het Arnhems Trompetterkorps


Vrijdag 17 april is het weer zover, je kunt dan meedoen met het Arnhems Trompetterkorps en ervaren hoe leuk het is om bij ons muziek te maken. Je boft, want het is een gezamenlijke repetitie met Drum en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt uit Velp.

De gezamenlijke korpsen zullen onder andere de muziek van de themashow 'Say Cheese' laten horen waarvan de première op 5 mei zal plaatsvinden.

Naast de gezamenlijke show repeteert het Arnhems Trompetterkorps ook voor de eigen galashow die later dit jaar uitgevoerd zal gaan worden. Alsof het niet genoeg is worden de plannen gesmeed om opnieuw deel te nemen aan een concours met als doel om in 2017 deel te nemen aan het WMC.
Als je een eigen trompet, bugel, hoorn, saxofoon, bariton, sousafoon, trombone of snaredrum hebt: neem deze mee, doe mee en ga mee op avontuur.

Tot vrijdag de 17e om 19.45 uur in muziekgebouw Quattro Musica aan de Honigkamp te Arnhem!

 

Arnhems Trompetterkorps Nederlands Kampioen

 

 

Zaterdag 24 januari was het zover. Deelname aan het door de KNMO georganiseerde NK Marching & Music Contest.

Volgeladen met de uniformen en instrumenten vertrok de door Melis Transport ter beschikking gestelde vrachtwagen richting Waalwijk, gevolgd door de bus met daarin een groep muzikanten die vol van gezonde spanning hun prestatie wilden leveren.

Grootste doelstelling van deze dag was het minimaal scoren van 85 punten om daarmee Nederlands Kampioen in de tweede divisie te kunnen worden. Maar eigenlijk wisten we dat we meer wilden dan dat, want er is hard gewerkt aan de verkregen feedback uit de deelname van het concours in november vorig jaar. Verbetering is aangebracht in de dynamiek van het uit te voeren werk Bravura, nieuwe draaipunten voor de verplichte figuren werden ingestudeerd en neem daarbij de 4 nieuwe muzikanten die hun debuut op het concoursterrein beleefden en je weet dat er hard is gewerkt om een prestatie neer te zetten.

Na aankomst volgde omkleden, inspelen, afstemmen en nog heel even wachten op het moment dat de toegangsdeuren naar het concoursterrein zouden worden geopend.

Uiterst geconcentreerd stelden de 28 muzikanten en tamboer maître Tim de Wijs zich op aan de zijlijn van het veld. De eerste inspectie door Tim op richting en onderlinge afstanden van de muzikanten vindt normaalgesproken plaats buiten het gezichtsveld van het publiek en jury maar dit keer behoorde dat niet tot de mogelijkheid. Kort en krachtig volgde de opmars Royal Salut. Eenmaal op de plaats volgde, zoals afgesproken, opnieuw uitrichten van het korps om zodoende niets aan het toeval over te laten.

 

En dan: Bravura! Met een strakke aanzet van de instrumenten gevolgd door een krachtige aanmarcheringspas werd direct de toon gezet. Doen wat je doen moet, laten zien en horen wat je geleerd hebt. Geen seconde mag de aandacht verslappen want dit zijn de waardevolle minuten waarin alles moet gebeuren. Met volle overgave van een ieder is gedaan wat moest gebeuren en met een perfect uitgevoerde ‘halt’ op de laatste noot was de klus geklaard!

De gemaakte filmpjes werden direct na afloop massaal bekeken en dit zag er veelbelovend uit maar of het muzikaal ook voldoende zou zijn, dat moest nog blijken.

Last but not least: de finale, de prijsuitreiking! Onder luid gejuich van de in groten getale meegereisde supporters en met het oog op het door hen vastgehouden spandoek met de tekst ‘We love ATK’ betrad het korps ferm het terrein.

Deelnemer nummer 5, het verlossende woord van de presentator: ‘het Arnhems Trompetterkorps heeft 90 punten behaald en is Nederlands Kampioen!’

Groot is de vreugde en we zijn trots op onze vereniging en het behaalde resultaat. We hebben ons feest gevierd en met een persoonlijke herinnering die ons in het clubhuis werd aangeboden door Jannie en Chiel, is iedereen huiswaarts gegaan.

 

 

En nu verder! De eerste gedachten om deel te nemen aan het concours in november dit jaar zijn al gevormd en heel voorzichtig wordt deelname aan het WMC in 2017 uitgesproken. Er is op de startknop gedrukt en hebben er zin in maar nu komt het: we kunnen het niet alleen. Voor een groot en goed ATK hebben we muzikanten nodig die met ons dit avontuur willen gaan beleven en waarmaken. Per direct is aanvulling nodig in de volgende secties: slagwerk, trompet, trombone en bas. We dagen muzikanten uit Arnhem en omgeving uit om op dinsdag en vrijdag uit de luie stoel te komen en niet langer te kijken naar talentenshows op tv maar daadwerkelijk het eigen talent aan te spreken en dit verder uit te ontwikkelen bij het ATK! Twijfel niet, dit is het juiste moment om in te stappen.

Tot slot van dit uitgebreide verslag (waarvoor mijn excuus maar helaas ik kon niet anders want het enthousiasme kent de dag na het kampioenschap nog geen grenzen) bedankt het bestuur iedereen en dan ook echt iedereen, van AtotenmetZ, voor de inzet en de geleverde prestatie.

 

 

Muziekgebouw Quattro Musica is vrijdagavond 12 december het decor voor een gezellige Kerstmarkt. De markt wordt voor het eerst gehouden en telt maar liefst 17 kramen met lekker eten en drinken en,  nieuwe en tweedehands kerstartikelen. Ondernemers uit Arnhem en omstreken zullen hun kerst gerelateerde waren aanbieden maar voor artikelen die iets minder met Kerst te maken hebben is er ruimte.

Het belooft erg gezellig te worden want het speciaal voor deze gelegenheid geformeerde Arnhems Trompetter Kerstensemble zal ieder uur een ruim scala aan kerstliederen laten horen zoals Rudolph the Red Nosed Reindeer, Winter Wonderland, Let it snow, en nog veel meer.

De opbrengst van de markt komt volledig ten goede voor de opleiding van jonge muzikanten, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

 De markt is open vanaf 18.30 uur tot 21.30 uur, de organisatie is in handen van het Arnhems Trompetterkorps. Voor informatie over de Kerstmarkt en de organiserende vereniging: www.arnhemstrompetterkorps.nl

 

Open repetitie op vrijdag 14 november ’14

 

 

Succes moet je vieren en dat doe je natuurlijk

het liefst met zoveel mogelijk mensen.

Het mooie resultaat tijdens het concours in Schiedam, de geplande deelname aan het Nederlands Kampioenschap en de promotie naar de eerste divisie, vormen een mooie aanleiding voor een open repetitie.

Vanaf 19:30 uur staat de koffie klaar is iedereen van harte welkom en de repetitie begint om 19:45 uur en staat onder leiding van Marcus Kerpershoek.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten en verdere  kennismaking met de muzikanten en het korps. De mensen achter de bar zullen zorgen voor een lekkere snack.

Ben je ervaren of onervaren muzikant, je bent van harte welkom in ons clubhuis

Quattro Musica aan de Honigkamp, 6826 PN in Arnhem.

 

 

Het ATK promoveert naar eerste divisie, gaat naar het NK en pakt de tamboer-maitre prijs

 

 

Zaterdag 1 november was het zover. Na maanden van repeteren om het uitgekozen muziekstuk Bravura perfect uit te voeren en een bijpassende choreografie met diverse verplichte figuren, reisde het korps af naar Schiedam om deel te nemen aan het KNMO Marching & Music contest.

 

Ter voorbereiding op dit concours is niets, maar dan ook niets aan het toeval overgelaten: snare drums zijn nieuw bespannen, de bassdrum is volledig uit elkaar gehaald en opnieuw opgebouwd, grootkoper -, hout, en koperinstrumenten zijn voor reiniging en onderhoud naar de leverancier gebracht, de koperkleurige koppelplaten van de riemen van de uniformen zijn gepolijst en last but not least, de schoenen en helmen zijn gepoetst.

 

Onder leiding van dirigent Marcus Kerpershoek en de kersverse tamboer maitre Tim de Wijs leek het korps de laatste weken vleugels te krijgen. De wil en drang om te presteren werd groter en groter en is uiteindelijk beloond!

Met de mars Royal Salute betrad het ATK het concoursterrein. Een perfect muziekstuk om de spanning alvast op te bouwen voor de prestatie die geleverd moest gaan worden. Dan: Bravura, een prachtige mars, geschreven door C. E. Duble in een arrangement van Marcus Kerpershoek. Het werk waarmee de muzikanten in 3 minuten moesten laten zien en horen dat ze in staat zijn om het geleerde onder grote druk goed uit te voeren. In totaal zijn er 3 ronde bochten, 1 haakse bocht, 1 haakse Amerikaanse counter, 1 ronde Amerikaanse counter en 2 Engelse counters uitgevoerd.

Na de drie minuten van presteren volgt de afmars: Wastl Polka, een heerlijke mars die de muzikanten eigenlijk laat weten dat ze mogen ontspannen en dat de prestatie geleverd is.

Tegelijkertijd heeft ‘onze’ Tim, zijn persoonlijke visitekaartje mogen afgeven.

De jury beschrijft hem als een maitre met een geheel eigen stijl, die strak is in zijn commando’s en het korps goed aan weet te sturen. Met een niet geëvenaarde 91 punten weet hij de persoonlijk aan hem toegekende tamboer-maitreprijs  in de wacht te slepen. Met grote trots en onder luid applaus van de fans en andere toeschouwers wordt, na het behalen van maar liefst 85,33 punten en de hieraan gekoppelde promotie naar de eerste divisie én de uitnodiging voor het NK in de pocket, volgt  bij het verlaten van het concoursterrein nog een ereronde.

Het ATK feliciteert haar muzikanten en allen die meegewerkt hebben aan deze geweldige prestatie!

Voor het bekijken van de foto’s klik op de button Foto boven aan de website

(Gemaakt door Erwin Heijink waarvoor onze dank)

 

 

Het Arnhems Trompetterkorps en tamboer-maitre Tim de Wijs

 

 

De vacature voor de functie van tamboer-maitre bestond al enige tijd en na een oproep van het ATK in de social media heeft Tim zijn belangstelling geuit voor betreffende functie.

Na een prettig gesprek en een proefdirectie gaven beide partijen aan dat er sprake is van een goede klik.

Met deze positieve bevindingen is besloten om Tim te benoemen in de functie van tamboer-maitre van het ATK.

Het bestuur en leden zien in hem een jonge enthousiaste muzikant die met zijn recent opgedane ervaring als leider van een korps, zijn lerende proactieve houding en zijn uitgebreide netwerk, een goede vertegenwoordiger voor het ATK.

Naast het tamboer-maitre zijn zal hij tevens deel gaan uitmaken van het instructieteam, waarbij hij tijdens zijn eerste repetitie al direct een behoorlijke stempel heeft weten te drukken op de exercitievaardigheden van het korps.

Tim heeft een ruime muzikale belangstelling en deze zal ook buiten de setting van het ATK zichtbaar zijn. De ervaring die zodoende wordt opgedaan kan goed worden gebruikt in de muzikale en show-technische ontwikkelingen binnen het korps.

Op 1 november, tijdens het concours in Schiedam, zal Tim zijn debuut maken als maître voor het korps.

Het bestuur en de leden van het ATK zijn blij met de komst van Tim en wensen hem veel succes maar vooral veel plezier in zijn nieuwe muzikale functie.

  

Leden en fans van het Arnhems Trompetterkorps

 

 Eindelijk, het is zover!

De leden en fandag van het ATK is een feit en zal gehouden worden op zaterdag 20 september 2014. We halen alles uit de kast om er een bijzondere middag en avond van te maken maar dat kan natuurlijk alleen slagen als jij er ook bij bent!

Wat gaan we doen? Gewoon: veel plezier maken en daarvoor hebben we kosten noch moeite gespaard!

Het zal een bijzondere dag zijn. In de ochtend en middag zal het ATK repeteren voor het concours waaraan het korps op 1 november zal deelnemen.

Vanaf 15.30 uur is iedereen welkom in het clubhuis waar we rond 16.00 uur gaan starten met sport en spel. Zodra we er genoeg van hebben (en dat zal na een uurtje of 2 á 3 zijn) gaan we met z’n allen aan de slag om de maaltijd te bereiden.

Wat heb je nodig om deze dag voor jezelf onvergetelijk te maken:

 

(of makkelijke kleding waarin je sportief bezig kunt zijn)

 

                                  

Wat moet je doen?

Zoals je in de aanhef van de brief al kunt lezen: de dag is voor de leden en de fans. Fans is een breed begrip, dat kan zijn jouw partner, je gezin, mensen die het ATK steunen en een warm hart toedragen. Het is aan jou om te bepalen met wie je komt en met hoeveel. Van de spelende leden van het ATK gaan we ervan uit dat iedereen er is. Maar…kom je met meer mensen, geef  dat wel even van tevoren door zodat we weten hoeveel boodschappen we moeten doen. 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

 

Open repetitie ATK een schot in de roos

 

Waanzinnig! Geweldig! Wie had dat gedacht? De parkeerplaats bij muziekgebouw Quattro Musica was te klein, er werd genoten van vers gazette

koffie met paaseitjes en diverse cakejes, alle stoelen in de zaal waren bezet, de temperatuur binnen steeg tot tropische waarden en het enthousiasme kende geen grenzen.

Alle inspanningen ter voorbereiding van deze avond zijn beloond en we zijn ervan overtuigd dat de aanwezigen een heerlijke repetitie hebben gehad. Voor alle gasten was een pakketje bladmuziek klaargelegd dat onder leiding van dirigent Marcus Kerpershoek werd doorgenomen. De ruim 50 aanwezige muzikanten speelden met elkaar o.a. de koraal Air Force hymne, de marsen Bravura en Royal Salute, de muziek van de Galashow en als uitspeelnummer Queens Park Melody.

We hebben muzikanten mogen verwelkomen van: Mr. H.M. van der Zandt, Showband Mystique, Chr. Showband Irene, Adest Musica, Eska- Bemmel, Politie BigBand Oost-Nederland en

(nog iemand vergeten? dan excuus hiervoor!).

Na afloop van de repetitie is er nog lang nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje waarna iedereen huiswaarts keerde met zijn of haar eigen gedachten over deze muzikale happening.

En voor wie er niet bij was en denkt: nou nou, dit is wel een heel enthousiast verslag. Heus, minder is er echt niet van te maken.

Neem nog een kijkje naar de fotos die door Danielle de Wit zijn gemaakt, waarvoor nog onze dank !

 

Arnhems Trompetterkorps aanwezig bij de Koningsvaart

 

Wát een dag! Dit was een historische gebeurtenis voor de Nederlandse bevolking en voor de muzikanten van het ATK staat deze dag voor altijd in het geheugen gegrift. En, wat hebben we kunnen laten zien en horen dat we er staan als puike groep mensen die graag muziek maken en dit naar behoren hebben gedaan tijdens de aankomst van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima bij de Koningsvaart.

 

 

 

Velen van ons hebben in de ochtend, thuis op tv eerst naar de abdicatie en balkonscene gekeken waarna iedereen naar het clubhuis kwam. Vanzelfsprekend was niemand zenuwachtig maar een beetje druk waren we wel.

De reis naar filmmuseum Eye in Amsterdam verliep voorspoedig en rond 14.00 uur waren we bij de ‘scanstraat’ voor de registratie, identificatie en passage door de detectiepoortjes.

Bij Eye aangekomen was het direct tijd voor de eerste repetitie. We hadden een bioscoopzaal ter beschikking voor de instrumenten en uniformen en na het uitpakken dus naar buiten. Rond 17.30 uur de 2e repetitie, dit keer alvast in uniform waarbij de aanwezige fotografen de nodige plaatjes hebben geschoten.

Hierna: een goed verzorgde warme maaltijd in het filmmuseum en kijken naar de repetities van De Nederlandse Opera dat een stukje uit  L'amour des Trois Oranges van Sergei Prokofjev, een vrolijk sprookje over een klaverkoning, ten gehore bracht. Het was bijzonder om ook hier een kijkje achter de schermen te mogen nemen, grime, pruiken, kostuums.

Om 19.15 mochten we opnieuw naar het podium waar wij ons optreden zouden gaan verzorgen. Twee aan twee marcheerden we de trappen af, hiermee werd direct de aandacht van het publiek gevestigd. De formatie was vooraf bekend zodat we snel onze plaats konden innemen. Rond 19.30 uur: hét teken! Ze komen eraan!

 

KIKA taptoe in Den Bosch

 

 

Zaterdag 2 november was het eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding stonden we voor het eerst in 2 jaar weer in de taptoearena en dit keer was het in de Maaspoort in Den Bosch.

In de middag hebben we de show nog een keer doorgelopen onder het toeziend oog van het meest kritische publiek dat je maar hebben kunt: de eigen aanhang! Het leuke is dan wel weer dat je het eerste applaus vast in je zak hebt en dat geeft moed voor de rest van de dag.

Om 16.30 waren we gereed voor vertrek en met een goede sfeer in de bus waren we iets meer dan een uurtje later op de plaats van bestemming.

Of je nu een ervaren muzikant of een debutant bent, de première van een nieuwe galashow is en blijft een spannende aangelegenheid. Dat het spannend is merk je aan alles, iedereen is een beetje druk, de gezichten zijn wat gespannen en je hebt wat sneller een droge mond wat het spelen net iets lastiger maakt. Voordeel is wel dat je uiterst geconcentreerd bent om een topprestatie neer te zetten en dát hebben we gedaan!

Speciaal voor deze taptoe stond ervaren muzikant maar debutant tambour-maître Fred van Balkum voor het korps. In een paar weken is hij klaargestoomd voor deze klus en dat ging hem bijzonder goed af. Ook alle hulde voor Deveny en Michael die voor het eerst hun opwachting maakten in de wereld van de taptoes.

Na de opmars, de galashow. De filmpjes die gemaakt zijn laten een goed uitgevoerde show zien. De muziek van onder andere Radar Love, Venus, Sinds een dag of twee en Rood zijn verwerkt in de choreografie. We hebben gedaan wat van het ATK werd verwacht en kunnen gaan werken aan de routine en hierdoor nog beter worden.

De organisatie van Kika taptoe Den Bosch kan terugkijken op een geslaagd evenement met een mooi opgebouwd programma waarin het deelnemersveld steeds wat sterker werd.

Na een spetterende finale zijn we rond 23.30 weer vertrokken naar Arnhem en met een topsfeer in de bus (in aanwezigheid van aspirant slagwerker Kevin: welkom Kevin!) hebben we deze dag met elkaar afgerond.

Taptoeminnend Nederland: wij zijn er weer klaar voor